Skip to main content

Het is één van de mooiste momenten in je leven, en groots nieuws om te delen; jullie verloving! Er zijn een hoop keuzes die jullie moeten gaan maken.
Voordat we meteen in het hele planningsproces springen, heb ik in een serie van 3 blogs de belangrijkste stappen beschreven om jullie weddingplanning te gaan starten.
Believe me, sommige dingen komen goed van pas. I’ve been there and done that’! En door mijn ervaring met jullie te delen kunnen jullie optimaal gaan genieten van deze mooie periode.

In dit eerste deel lees je meer over:

‘Spread the news’ en ‘Show us THE ring’.

Spread the news!

Yes, de vraag werd gesteld. Jij zei natuurlijk volmondig JA. Hooray! Je bent verloofd! Wanneer je verloofde op een knie gaat stopt je hart even, en verandert daarna je leven. Oké, ik begrijp ook dat niet iedereen op zijn knieën gaat, maar zelfs dan maakt je hart een sprongetje.
Dit is echt een heel bijzonder moment en dat wil je graag met je dierbaarste mensen om je heen delen. En wie dat zijn, dat is geheel aan jullie.

En dan… delen op social media! Nee, dat gaan we nog even niet doen. Hoe snel we ook geneigd zijn om dit wel te doen, zeg ik je: ‘NIET doen!’ Voordat je je relatiestatus op social media aanpast, bedenk dan eerst of er nog mensen zijn die je het liever persoonlijk vertelt Geloof me, later ben je me echt dankbaar dat je dit hebt gedaan. Waarom? De reactie die je krijgt wanneer je tegenover iemand staat is zo intens, gezichtsuitdrukkingen spreken namelijk boekdelen. En dat zou je anders missen wanneer je ervoor kiest om het via een schermpje te delen.

En wanneer je dat hebt gedaan, dan is het tijd om iedereen het geweldige nieuws te vertellen. Het aanzoek kun je op enorm veel manieren openbaar maken. Ik heb voor jullie een paar ideetjes op papier gezet:

>> Als jullie al samen kinderen hebben, of kinderen uit een eerdere relatie, dan is het belangrijk dat je de kinderen als eerste laat weten dat jullie gaan trouwen. Vertel ze dat ze bruidsmeisjes/ bruidsjongens mogen zijn, de ringen mogen brengen of misschien mogen ze ook wel een kinderakte tekenen. Zijn jullie kinderen al ouder dan kun je ze ook eventueel vragen als getuige. En natuurlijk kun je de kinderen ook mee laten helpen met het huwelijksaanzoek. Kinderen zijn heel goed in het bewaren van ‘geheimpjes’ wanneer ze er een onderdeel van zijn en een speciale rol hierin krijgen.

>> Maak een kort filmpje van jou en je verloofde waarin jullie je plannen bekend maken. Stuur dit filmpje dan door naar je familie, vrienden en deel het eventueel op social media. Wil je het professioneel aanpakken vraag dan een videograaf die jullie hierbij kan helpen. Wellicht is dit meteen een mooi moment om kennis te maken met een potentiele videograaf die jullie bruiloft vast kan gaan leggen. Twee vliegen in een klap!

>> Als je op vakantie ten huwelijk bent gevraagd kun je een online fotoalbum maken. Hierin plaats je dan de foto’s waarop te zien is hoe het aanzoek tot stand is gekomen. Stuur de link door naar alle familieleden en vrienden en zij zullen meteen in de gaten hebben wat jullie willen vertellen.

>> Nodig al jullie vrienden en familieleden uit voor een ‘feestje’. Waarom? Dat verklappen jullie nog niet. Het is nog een verrassing. Let op dat je je verlovingsring nog niet meteen om doet tijdens het feest, zeker als mensen al vermoeden dat jullie binnenkort willen gaan trouwen. Dan zijn er vast een paar oplettende gasten die jullie verrassing al doorhebben! Wanneer iedereen er is, zullen jullie een toost uitbrengen en het geweldige nieuws vertellen. Laat je geweldige verlovingsring zien, vertel het samen door de microfoon of krijgt iedereen een lekker taartje waarop jullie verloving vermeld staat met een save the date!

>> Ga op bezoek bij familie of vrienden en neem iets mee waardoor jullie boodschap meteen duidelijk wordt. ‘Verpak’ het geweldige nieuws in een cadeautje. Denk bijvoorbeeld aan een klein bruidstaartje in een doosje, of een zakje bruidssnoepjes. Of lijst een foto van jullie aanzoek of verlovingsshoot in en geef dit als cadeau.

Foto credits: Demi’s Design

Show us the ring!

Het verhaal rondom het aanzoek en die prachtige ring mag natuurlijk verteld worden. En zeg nou zelf heb je niet al eerder Pinterest afgestruind met het bekijken van al die prachtige verlovingsringen? Want hoe gaaf is het om mooie foto’s van verlovingsringen en happy couples te zien? Door deze foto, dé foto, aan iedereen te laten zien, weet iedereen dat je verloofd bent en dat je er trots op bent. Diamonds are a girls best friend!
– Lees hier >> voor tips en inspiratie voor een ‘Perfecte ringselfie’.

Volgende week komt het tweede deel online. Daarin lees je meer over ‘de perfecte trouwdatum’, ‘Het totale plaatje’ en ga ik jullie tips geven over het ‘Budget’.

Op zoek naar een Weddingplanner of stylist voor jullie bruiloft?
Maak hier een afspraak en we bespreken tijdens een (online)kennismaking wat de mogelijkheden zijn!