Skip to main content

Het is één van de mooiste momenten in je leven, en groots nieuws om te delen; jullie verloving! Er zijn een hoop keuzes die jullie moeten gaan maken.
Voordat we meteen in het hele planningsproces springen, heb ik in een serie van 3 blogs de belangrijkste stappen beschreven om jullie weddingplanning te gaan starten.
Believe me, sommige dingen komen goed van pas. I’ve been there and done that’! En door mijn ervaring met jullie te delen kunnen jullie optimaal gaan genieten van deze mooie periode. Verloofd? Enjoy this feeling!

In dit tweede deel lees je meer over:

‘Trouwdatum kiezen’,  ‘Het complete plaatje’ en ‘What’s the budget’.

Your’e engaged! Enjoy this feeling.

Wanneer je verloofd bent gaat de reis naar jullie bruiloft beginnen. Je gaat samen plannen maken over hoe jullie deze dag willen invullen. Wat is verloven nu eigenlijk? Mijn interpretatie hiervan is, dat je je gaat verbinden met je soulmate, met de liefde van je leven. Hebben jullie hier al bij stil gestaan?
Voordat je je in de hectiek van het plannen gaat storten, geniet eerst maar eens samen van jullie verloving. Sta eens stil waarom jullie gaan trouwen en wat dit voor jullie betekent. Je zult merken dan je hier bij het plannen van jullie bruiloft heel veel profijt van gaat hebben. Je leert elkaar hierdoor nog beter kennen, waardoor jullie liefde voor elkaar nog intenser en betekenisvoller wordt.

Photo credit: Eline Nijburg

Trouwdatum…. check!

Het eerste wat iedereen aan jullie zal gaan vragen is wanneer jullie gaan trouwen. Hebben jullie al een datum? Maar om eerlijk te zijn werkt het vaak niet in deze volgorde. Het is vaak niet mogelijk om al exact een trouwdatum te kiezen voordat andere belangrijke beslissingen – zoals het kiezen (en boeken) van jullie trouwlocatie – zijn genomen. Ga samen eerst eens kijken in welke periode jullie willen trouwen. Een gemiddelde verloving duurt ongeveer 6 maanden tot anderhalf jaar of zelfs langer. Denk ook aan welk seizoen jullie fijn vinden, moet je rekening houden met vakanties, belangrijke dagen die misschien een belangrijke rol kunnen spelen met jullie gekozen datum. Denk hierbij ook hoe lang jullie nodig denken te hebben bij de voorbereidingen voor jullie bruiloft. Wanneer jullie willen gaan trouwen in het buitenland dan raad ik jullie aan om een langere voorbereidingstijd aan te houden.

Photo credit: Crearix

Het complete plaatje.

Voordat jullie samen al diverse leveranciers gaan boeken of locaties gaan bekijken denk dan eerst aan de totale beleving. Kijk samen op Pinterest en bespreek samen welke stijl, welke gevoel jullie op jullie bruiloft willen creëren. Vaak helpt het al wanneer je even je ogen letterlijk sluit en je gaat inleven hoe jullie bruiloft eruit hoort te zien. Wat zie je? Zie je jezelf al als een prinsesje op een kasteel? Zit je met je blote voeten op het strand op een tropisch eiland? Bevind je jezelf tussen alle gasten, muziek, buitenlucht, foodtrucks oftewel een echte festival bruiloft? Wil je een grote of intieme bruiloft? Binnen of buiten? In de omgeving of verder weg, zelfs in het buitenland? Klassiek, vintage, edgy, romantisch, bohemian, glamourous of greenery? Dit zijn allemaal vragen die jullie kunnen helpen om een beeld te krijgen hoe jullie dag eruit moet komen te zien.

Hoe fijn is het dan ook dat een weddingplanner jullie bij al deze keuzes kan begeleiden, ondersteunen, coördineren en knopen kan doorhakken. Zoals je al merkt komt er veel bij kijken wanneer je een bruiloft moet plannen. Dat kost enorm veel tijd en stress om alles te plannen en te coördineren. Maar voor een weddingplanner is dit dagelijkse kost. De weddingplanner weet de fijne kneepjes van het vak en kan jullie dan ook enorm hierin verlichten en ondersteunen. En geloof me, een weddingplanner is echt niet decadent!

>> Lees hier: Weddingplanner, decadent?

Get inspired!

Als jullie nagedacht hebben over het complete plaatje is het van belang om een beeld te krijgen in wat jullie wel en niet willen. Ga op zoek naar verschillende invalshoeken om je te laten inspireren.
Bekijk trouwmagazines, trouwblogs zoals hier bij Blush Weddings of Trouwen in Brabant. Volg Instagram accounts, maak een Pinterest account en creëer zelf een online inspiratie bord. Verzamel hier dan ook foto’s of beelden die jullie aanspreekt en maak hier dan een moodboard van. Zo krijgen jullie een beter beeld van welke beleving bij jullie past. Niets is te gek en Pin er maar op los. Later in de planningsfase ga je je meer focussen op wat er mogelijk is en welke beleving echt bij jullie past.

Photo credits: Demi’s Design

Bepaal je trouwbudget.

Het budget, ja dat is toch ook wel een belangrijk onderdeel van deze geweldige dag. Niet de meeste leuke, maar toch wel handig om hier samen goed naar te kijken. Het is belangrijk om samen te bespreken wat jullie maximaal willen en kunnen besteden aan jullie bruiloft. Wanneer je dit niet helder hebt wordt het ook erg lastig om verder te gaan met de planning en organisatie. Pas daarna kun je verder gaan met de planning en het vastleggen van leveranciers. Wees vooral heel reëel zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Volgende week komt het derde en laatste deel van deze blog online. Daarin lees je meer over ‘De gastenlijst’, ‘De perfecte trouwlocatie’ en ga ik jullie tips geven over hoe je ‘In control’ blijft.

Need help?

Vinden jullie het lastig om de perfecte locatie te vinden of te bepalen welke beleving jullie willen uitstralen? Maak hier vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek, dan gaan we samen kijken hoe we jullie droombruiloft kunnen gaan realiseren.

Hoe geniet je nu eigenlijk samen van deze prachtige tijd?
Lees hier >> Verloofd en nu, part 1?