Skip to main content

Het is één van de mooiste momenten in je leven, en groots nieuws om te delen; jullie verloving! Er zijn een hoop keuzes die jullie moeten gaan maken.
Voordat we meteen in het hele planningsproces springen, heb ik in een serie van 3 blogs de belangrijkste stappen beschreven om jullie weddingplanning te gaan starten. Believe me, sommige dingen komen goed van pas. ‘I’ve been there and done that’! En door mijn ervaring met jullie te delen kunnen jullie optimaal gaan genieten van deze mooie periode. Verloofd? Keep in control!

 

In dit derde deel lees je meer over:

‘De gastenlijst’,  ‘De perfecte trouwlocatie’ en ga ik jullie tips geven over hoe je ‘In control’ blijft.

Who’s invited?

Wie nodig je uit en wie niet. Een gastenlijst opstellen is niet een ‘taak’ die je eventjes doet. Het is best moeilijk. Samen zullen jullie ervaren dat je regelmatig voor bepaalde dilemma’s komt te staan. Wie nodigen we wel uit? Wie niet? Voor welk onderdeel van de dag mag iemand komen?

Wanneer je begint met jullie gastenlijst zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Wil je veel quality time met je gasten waarbij je echt één op één gesprekken kunt voeren of wil je een once-in-a-lifetime party geven voor al je vrienden en familie. Als je ouders meebetalen kan het zijn dat ze verwachten dat ze ook mogen meebepalen. Wanneer jullie een wat grotere bruiloft organiseren met veel gasten, dan kijk je niet op iemand meer of minder. Het wordt anders wanneer je een bruiloft organiseert voor maximaal 50 gasten. De kosten van je huwelijk stijgen sterk met elke gast die je uitnodigt. Wanneer jullie offertes gaan opvragen, is dit vaak nog ruim voordat jullie de uitnodigingen gaan versturen. Jullie maken dus een schatting van het aantal gasten dat tijdens jullie trouwdag aanwezig is, want het aantal gasten dat daadwerkelijk aanwezig zal zijn, is waarschijnlijk pas bekend een aantal weken voor de bruiloft.

De zoektocht naar een trouwlocatie.

De perfecte trouwlocatie vinden is vaak hetgeen waar de meeste tijd in gaat zitten. Vaak bezoek je samen meerdere locaties voordat je die ene hebt gevonden. De uitstraling, de beleving van jullie trouwlocatie kan jullie bruiloft maken of breken. Ga daarom samen dan ook bij meerdere locaties kijken. Ook al voelt nummer 1 meteen heel erg goed aan. Wees samen kritisch. Wellicht heb je samen van tevoren een lijstje opgesteld waar de locatie aan moet voldoen en neem dit dan ook mee naar jullie locatiebezoeken. Waar moet je aan denken wanneer je een trouwlocatie gaat bezoeken?

>> Lees hier: Vragen die je moet stellen wanneer je een trouwlocatie bezoekt.

Maak van deze bezoekjes dan ook een feestje. Geniet samen van de verbeelding die je krijgt wanneer je een locatie ziet. Bespreek na elk bezoek samen jullie eisen en schrijf dit dan ook op. Wat vonden jullie er prettig aan, welke mogelijkheden zijn er, wat zijn de prijzen etc.
Om jullie hierbij te helpen heb ik een blog geschreven over het vinden van de perfecte trouwlocatie.

Keep in control!

Als jullie een druk stel zijn, beide veel werken en toch hoge verwachtingen hebben voor jullie bruiloft of gewoon weg niet weten waar jullie moeten beginnen. Dan is het aan te raden om een weddingplanner in te schakelen.
Houden jullie je liever niet bezig met alle logistiek en communicatie met leveranciers rondom jullie bruiloft, dan zou een weddingplanner ook echt iets voor jullie kunnen zijn.

‘Een weddingplanner, fantastisch!’, hoor ik jullie nu zeggen. Van jullie verloving tot aan jullie huwelijksreis. Echt alles is mogelijk. Zij kan jullie advies geven over het budget, maakt een tijdsindeling, heeft contact met betrouwbare en professionele leveranciers en kent de mooiste trouwlocaties. Een weddingplanner heeft dit al vaker gedaan, voor jullie is het de eerste keer.
Of jullie besteden de styling uit. Zeker wanneer je Pinterest pagina explodeert kan het zijn dat je er op een gegeven moment er niet meer uit komt. Samen met de weddingstylist wordt een prachtig trouwconcept gemaakt, zodat jullie en jullie gasten binnenstappen op een te gek gestyled trouwfeest. Niet alleen de leukste ideeën en items worden zo verzameld op jullie BIG day, ook kunnen familie en vrienden optimaal genieten van de dag zonder dingen te verhuizen, op te bouwen en meer.

>> Lees hier waarom een weddingplanner juist NIET decadent is!

Enjoy and Relax

Trouwen moet leuk zijn, tenminste dat is wel de bedoeling. Daarom is het verstandig om stress te vermijden en door de bomen het bos te blijven zien. Wanneer je merkt dat het je allemaal even te veel wordt, spreek af met een vriendin en heb het over de leuke dingen van de bruiloft.

Pak een heerlijke latte machiatto en ga heerlijk genieten van de buitenlucht. Adem even diep in en uit en geniet van de kleine dingen om je heen.
Weet dat je een bruiloft niet eventjes kunt organiseren, dat het gaat met vallen en opstaan. Maar onthoud altijd dat je het doet voor dat ene moment! Die ene dag, een dag die jullie nooit meer gaan vergeten.

Photo credits: Demi’s Design

Dit was het derde en laatste deel van de blog: Verloofd en nu? Ik zou het heel leuk vinden als jullie een reactie achter laten .

Need help?

Gaan jullie binnenkort trouwen en willen jullie graag meer informatie over een weddingplanner, professionele ceremoniemeester? Maak hier vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek en ontdek hoe wij jullie hierbij kunnen helpen.

Hoe zorg je nu eigenlijk voor het complete plaatje?
Lees hier>> Verloofd en nu, part 2?