Skip to main content

We kijken allemaal uit naar het trouwseizoen van 2022 en zelfs ook al naar 2023. Na ruim 1,5 jaar met lockdowns en maatregelen te maken hebben gehad, zijn we allemaal toe aan mooie feestjes, bruiloften waar de liefde met elkaar gevierd kan gaan worden.

Op dit moment zien we een enorme verdeeldheid in de trouwbranche. Kan het wel doorgaan, gaan we het verzetten? Enerzijds zijn ‘micro weddings’ en een ‘terugkeer naar klein maar fijn’ absoluut trending. Anderzijds heerst er na de recente lockdowns ook een absolute ‘drang’, waarbij we het groots aanpakken en alles kan en mag. Micro versus Groot(s) dus.

Het trouwseizoen van 2022 en 2023 wordt op het gebied van trends in ieder geval ‘geweldig’. Bruiloften zullen persoonlijk, creatief en ‘out of the box’ zijn! Van live entertainment, excentrieke uitnodigingen, roaring 20’s, duurzaamheid, fairy lights, Bridgerton inspired en geweldige kleuren, alles kan en alles mag.

Micro versus Groot(s)

Intiem en prachtig

Het is niet meer een must om elke klantenrelatie of collega uit te nodigen voor jullie bruiloft. Eigenlijk hebben we dat ook te danken aan de pandemie. Hierdoor hebben veel bruidsparen de charmes van een intiem feest ontdekt. Vaak worden enkel hun dichtste familieleden en beste vrienden uitgenodigd. Hierdoor is er meer tijd te besteden aan elke gast. Dat wil niet zeggen dat de budgetten veel lager zijn of dat er minder uitgegeven wordt. Afgelopen jaar is gebleken dat het bruidspaar hierdoor meer budget besteed aan de locatie (denk aan een Destination wedding), de bloemen, catering of zelfs de hele beleving.

Wedding Event

Een huwelijksweekend in plaats van maar één huwelijksdag is echt trending in 2022. Bruidsparen hebben al zóveel moeten uitstellen, dat ze nu vaker kiezen om het samenzijn met hun gasten zo lang mogelijk te laten duren. Een weekend bruiloft zorgt ervoor dat je alle onderdelen van een bruiloft kunt verspreiden over meerdere dagen, waardoor je langer kunt genieten van bijvoorbeeld de ceremonie of het diner. Je kunt hier dan meer tijd voor nemen en samen de liefde vasthouden, een heel weekend lang.

Destination weddings 

Bruiloften in het buitenland zijn ook echt in opmars, vooral in Italië, Spanje en Griekenland – maar misschien nog het meest in Zuid-Frankrijk. Veel bruidsparen kiezen voor de fijne temperaturen, de prachtige omgeving en het heerlijke eten. Of je nu met een klein groepje bent of een groot gezelschap, het is een grote trend voor komend seizoen. Trending bij een Destination Wedding, is dat de ‘beleving’ helemaal op elkaar afgestemd is. Alles in dezelfde stijl op en top tot in de puntjes geregeld. I love it!

Winter Wonderland

Waar koppels in de eerste instantie vaak denken aan het trouwen in de zomer, wordt ook het trouwen in de winter steeds populairder. Een winterbruiloft is dan ook een echte trend voor 2022. Hoewel je met een winterbruiloft misschien niet bent verzekerd van goed weer, heeft het wel veel andere voordelen. Zo kan een bruiloft in de winter enorm uniek en sfeervol zijn. Denk maar eens aan een bruiloft in een winters thema, hoe leuk is dat? Bovendien is het een voordeel dat als je ervoor kiest om te trouwen in de winter, je ruime keuze hebt uit trouwlocaties. Waar de kans in de zomer aanwezig is dat geliefde locaties zo zijn volgeboekt, is dit in de wintermaanden vaak minder het geval.

Colour, Flowers & Styling

Qua diepgang zie je steeds vaker dat bruidsparen een nieuw niveau bereiken. Ze gaan op zoek naar de meest inspirerende locaties, betrekken hun gasten actief bij een hun persoonlijke ceremonie, gaan voor de perfecte wedding styling en staan heel intens en bewust stil bij elk moment, elk detail, elke belevenis.

>> Ben je op zoek naar iemand die je bij dit compleet plaatje kan helpen dan zeg ik: Yes, i do! Klik hier om samen te kijken wat ik voor jullie kan betekenen.

Let’s use ‘Very Peri’

Blauw en lavendel zijn twee trendkleuren voor bruiloften in 2022. Wie kiest voor een trendy kleur, maakt gebruik van paarse en blauwe tonen. Het Pantone Color Institute roept elk jaar een bepaalde kleur als kleur van het jaar uit en voor 2022 viel hun keuze op Very Peri. Very Peri, dat is een mix van warm blauw en paars.
Wil je dus letterlijk de toon zetten op je trouwdag? Kies dan tinten van blauw en paars voor de save the dates, je stationary (uitnodigingen), de outfits van je bruidsmeisjes, het tafeldecoratie en ga zo maar door.

Maar wat als je niet van paars en blauw houdt? Geen paniek, de zachte en pastelkleuren zullen we ook dit jaar weer veel op de moodboards gaan zien. Maar ook de warme aardse tinten, felle zomer kleuren, donkere moody tinten, zwart wit of monochroom zijn trendy!

Flowers

In 2022 mag het qua bloemen nog groter, nog gewaagder en nog meer uitgesproken. Los van de trend van de afgelopen seizoenen, zullen pampas en eucalyptus altijd een goede basis blijven voor grotere bloemstukken, backdrops en andere installaties. De pioenen zijn nooit helemaal weggeweest, maar vinden nu ook hoe langer hoe meer hun weg naar de minder klassieke bruid. Ze worden als echte eyecatchers gebruikt in backdrops en dat levert imposante displays op.

Ook zullen we weer veel droogbloemen tegenkomen. Maar nu steeds meer in combinatie met echte bloemen. Een mega gave en mooie combi voor het oog!

Fairy Lights

In 2022 zal sprookjesverlichting enorm populair zijn. Deze kleine lichtjes en lampjes creëren een magische, dromerige sfeer op ieder huwelijk. Denk maar aan kerstverlichting, aan de fijne sfeer van gezelligheid die ze uitstralen tijdens de feestdagen. Hetzelfde effect hebben deze ‘fairy lights’ ook op jullie bruiloft. PS: fairy lights zijn ook prachtig voor jullie foto’s!

Duurzaam trouwen

In deze milieubewuste tijd waarin we leven, kijken bruidsparen nu meer dan ooit naar manieren om milieubewust te trouwen. Een Vegan bruidstaart is dan ook niets geks. Steeds meer bruidsparen kiezen voor een veganistische bruiloft.

Doordat bruidsparen steeds vaker kiezen voor leveranciers uit de buurt vind je het motto ‘Support your local’ vaak terug. Er wordt meer gekozen voor seizoensgebonden en lokale producten. Maar ook wordt de lokale bruidswinkel of juwelier benaderd om hen te ondersteunen.

Ook opvallend in zijn de vele Facebookgroepen: bruidsparen bieden hun decoratiemateriaal meteen na de bruiloft aan voor een scherpe prijs.

Excentrieke uitnodigingen 

In 2022 zijn excentrieke kleuren, materialen en ontwerpen dé trend als het op huwelijksaankondigingen aankomt. Je ziet dat er steeds meer gekozen wordt voor blitse, kleurrijke uitnodigingen.  Een enorme trend zijn de ‘velvet’ of de ‘fluwelen’ uitnodigingen. En helemaal in mijn straatje ‘goudfolie’ is een must! Wat ook zeker in opmars is zijn de leren uitnodigingen. Leer zie je sowieso ook steeds meer terug in stylingmaterialen.

Een andere trend is ook ‘je eigen wedding website’. Doordat veel bruidsparen meerdere uitnodigingen hebben moeten laten maken, door COVID, kiezen nu veel bruidsparen voor een wedding website. Zo zijn hun gasten steeds op de hoogte zijn van de ontwikkelingen over hun bruiloft.

Stephanie is eigenaresse van Wilderness Wedding Websites en ontwerpt de meeste gave websites, helemaal passend bij het bruidspaar.

>> Klik hier om een kijkje te nemen op haar website.

Entertainment

Bruidsparen gaan ook op zoek naar unieke vormen van entertainment. Ze willen hun gasten verrassen. Zo vormt een live band, silent disco of een muzikant bijvoorbeeld een fijne aanvulling op de meer traditionele DJ. Alles draait daarnaast rond het comfort van de gasten en hun beleving, denk maar aan valet parking, nanny service, …”. Niets is tegenwoordig meer te gek. Hoe gaaf dat alles op jullie bruiloft tot in de puntjes helemaal is uitgedacht!

Ook gaan bruidsparen op zoek naar de meest inspirerende locaties, betrekken hun gasten actief bij hun ceremonie, gaan ze voor de perfecte wedding styling en staan heel intens en bewust stil bij elk moment, elk detail, elke belevenis.

>> Binnenkort komt er een blog met allemaal gave entertainment ideetjes voor jullie bruiloft.

Wedding dress 2022

Zijn er bepaalde trends die jij zal volgen voor jouw trouwdag? Als je je afvraagt welke bruidsjurken trendy zullen zijn in 2022. Covers Bridal Couture heeft niet nieuwste trends voor jullie op een rijtje gezet.

>> Hier lees je welke trouwjurken in 2022 trendy zijn.

Onderstaande foto’s komen van de website van Covers Bridal Couture.

Maar ho eens even. We hebben het altijd over die prachtige jurken. We raken er gewoon niet over uitgepraat. Maar zeg nu zelf, onze prachtige bruidegoms lopen er toch ook altijd mooi strak in het pak bij. Michael & Giso hebben een geweldige blog geschreven met enorm veel inspiratie voor alle heren!

>> Hier lees je alle trends wat betreft de trouwpakken.

Onderstaande foto’s komen van de website van Michael & Giso.

Naast de klassieke bruiloften zien we in 2022 ook veel bruiloften waarbij bruidsparen steeds meer kiezen voor wat zij echt heel mooi, leuk en belangrijk vinden. De trends zijn er om jullie te inspireren en ook om kennis te maken met datgeen waar je zelf misschien niet aan gedacht hebt. Maar moet je je aan de trend houden? Nee, natuurlijk niet. Kies vooral voor hetgeen waar jullie je goed bij voelen.

Dan wordt het sowieso een dag om nooit te vergeten, jullie mooiste herinnering.

Een ervaren weddingplanner kan je helpen bij het maken van de juiste beslissingen en het zoeken van de mooiste trends die bij jullie passen. Dit scheelt je veel tijd en stress. Samen kunnen we het de beleving bepalen zodat alles bij elkaar komt als geheel.

Ik ben enorm benieuwd welke trends jullie gebruiken tijdens jullie bruiloft of doen jullie lekker waar jullie zelf zin in hebben? Laat het me weten in de comments.

Twijfelen jullie om een weddingplanner in te huren?
Lees hier>> Een weddingplanner, waarom?